dijous, 29 de març del 2012

Racó de recursos



RECURSOS TAC per primària

RECURSOS TAC Per a l'aula (castellà)

Altres Recursos
  1. Un joc amb continguts escolars: Grado 56 és un joc amb estructura de Trivial adaptat per als continguts de primària amb preguntes de Matemàtiques, Llengua Castellana, Anglès, Coneixement del Medi, etc. Es pot jugar amb la PDI.

  2. Un viatge al micromón: Nanoreisen ens permet explorar, en forma d’un divertit viatge, els elements més grans i els més petits que conformen una situació, passant d’una visió macroscòpica a una microscòpica.

  3. Juga amb els ocells: El cant del ocells és un joc que trobem a l’espai de Recerca en acció trobem un interessant joc interactiu que presenta 10 espècies d'ocell molt comunes a casa nostra del que hem de reconèixer el seu cant.

Racó de recursos: El cos humà




Per treballar el cos humà a l'escola
CICLE INICIAL


CICLE MITJÀ I SUPERIOR
ENCICLOPÈDIES VIRTUALS

http://www.araucaria2000.cl/cuerpohumano/cuerpohumano.htm
Dibuixos molt detallats i explicació en castellà.

http://icarito.tercera.cl/enc_virtual/c_nat/index3.htm o http://icarito.tercera.cl/icarito/2001/808/
Pàgina en castellà sobre el cos humà amb enciclopèdia virtual i pàgines per imprimir

http://www.elmedico.net/Images/dibujo.htm
web mèdica amb dibuixos del sistema ossi ( en castellà) També hi ha enllaços a webs mèdiques on es poden capturar imatges de radiografies i tamografies... És per CS tot i que és d’un nivell molt elevat.

http://www.naveguitos.com.ar/comun/v2/vis_1103.asp
Plataforma del saber sobre el cos humà ( en castellà) Descripció i imatges.

http://www.salud.bioetica.org/cuerpo.htm
revista de divulgació ( en castellà)

http://www.medtropolis.com/VBody.asp
El cuerpo virtual , en castellà. i en anglès. Amb explicacions, zooms de les diferents parts i petites activitats.

ALTRES RECURSOS

http://www.xtec.es/recursos/curricul/experim/cos/
fitxes de treball més guies professorat.PRIMÀRIA. Fa referència a un CD multimedia. EL CUERPO HUMANO 2.0

http://www.servicevie.com/02Sante/Corps_humain/corpshumain.cfm
El cos humà virtual ( en francès) Dirigit a CS.
Avui tot en català... hi ha moltes més pàgines. He trobat aquest recull per internet i l'he trobat interessant.
Fins un altre dia,

dimarts, 27 de març del 2012

QUÈ PODEM TREBALLAR AMB LA PISSARRA DIGITAL?
AQUÍ TENIU ACTIVITATS I RECURSOS ON LINE.
  • Tema del mes: Com hem de treballar a l'aula 
 
  • Recursos: 
Més de 120 activitats educatives online per a treballar la geometria a la primària. Està en castellà, però el recull és molt gran, i les activitats estan classificades per nivells. En diferents formats. 

Exercicis interactius per a Wiris

En aquest espai podem trobar tota una sèrie d’exercicis interactius per fer amb la calculadora Wiris. Hi ha de geometria, numeració, àlgebra, funcions, estadística i probabilitat.

Recursos didàctis per a PDI

Utilitzant un espai Google Sites trobem el Banc de Recursos PDI per a l’Educació d’Adults on trobem classificats per temàtiques una gran quantitat de propostes i recursos per a poder utilitzar a l’aula amb una PDI.

Un espai per trobar rúbriques

Banc de Rúbriques és un web col·laboratiu on el professorat pot compartir les rúbriques que fa per avaluar diverses activitats currículars. Està classificada per nivells educatius.

Millora l’expressió en llengua anglesa

Grammarly és un aplicatiu que et permet comprovar el grau d’adequació de la teva expressió escrita en llengua anglesa. Un cop escrit, el text és comprovat a nivell de gramàtica, puntuació, estil i altres aspectes, presentant en finalitzar un informe d’errades i millores.

Base de dades d’efectes sonors

FindSounds és un cercador on podem trobar milers d’efectes sonors en diferents formats d’àudio classificats per temàtiques.

El món en un clic

Países@, un mapa del món interactiu amb moltes dades i informacions dels països.

YouTube per a centres educatius

YouTube EDU ofereix un espai amb milers de vídeos educatius d'alta qualitat en un entorn controlat. Això inclou lliçons breus de professors d'arreu del món, cursos complets de les millors universitats del planeta, desenvolupament professional d'educadors d'experiència acreditada i vídeos inspiradors de líders d'opinió. El professorat pot iniciar la sessió i mirar qualsevol vídeo, però els estudiants no poden iniciar la sessió i només se'ls permet mirar vídeos de YouTube EDU i vídeos afegits pel seu centre educatiu. Tots els comentaris i els vídeos relacionats estan desactivats i la cerca està limitada als vídeos de YouTube EDU.

Exercicis digitals per l’aprenentatge de l’ortografia castellana

El punto sobre la i és un espai promocionat per La Junta de Extremadura que ens presenta un conjunt d’activitats per aprendre l’ortografia castellana.

Un repositori multimèdia per treballar els valors

Explore.org és un portal en línia que conté més de 250 pel·lícules documentals i 30.000 fotografies preses al voltant del món, dedicades a promoure valors com els drets animals, la salut i drets humans bàsics, la pobresa, l'educació o l'espiritualitat.

divendres, 9 de març del 2012

La web 2.0 un món nou: Jocs per pensar
”…és més útil descobrir, investigar, conjecturar, deduir, etc. situacions que se’ns proposen diàriament que no pas perdre el temps fent unes activitats automàtiques que poden ser fetes per aquests éssers mecànics que tenim a l’abast i que podem aconseguir per un preu econòmic” (Lluís Segarra. Matemàgica)
Els jocs per pensar són tots aquells jocs que obliguen als nostres alumnes a descobrir, investigar, conjecturar, deduir,…
De jocs d'aquest tipus n´hi ha molts, aquí en mostrarem una petita selecció…

Juguem amb les granotes i els gripaus Juguem amb les granotes i els gripaus Per descarregar el joc, aneu a la web http://www.xtec.cat/~jjareno i seleccioneu Activitats | Operativa | Les granotes i els gripaus | Descarregar
El trencaclosques de les granotes i els gripaus és un dels problemes més clàssics de la matemàtica recreativa. El problema general es planteja sobre un tauler fet per una filera de caselles, amb una quantitat qualsevol granotes a un costat i una altra quantitat de gripaus, no necessàriament igual, a l'altre cantó. Les granotes i els gripaus estan separats per una casella buida.
L'objectiu és intercanviar les posicions de les granotes i els gripaus. Passar els que estaven a la dreta cap a l'esquerra i els de l'esquerra a la dreta. Només hi ha dos moviments legals:
  • avançar una casella, aquest moviment l'anomenarem “lliscament”,
  • saltar per sobre d'un animal de l'altre tipus si la casella immediata de darrera és buida, ocupant aquesta. És un salt com el d'una fitxa normal del joc de les Dames.
Ja hem dit que el nombre de granotes i de gripaus pot variar. Inicialment proposem que intenteu solucionar el problema amb 3 granotes i 3 gripaus, tal com està plantejat a l'esquema anterior. Després podeu practicar amb més quantitat d'animals.
Extret de la web Calaix+ie d'en Joan Jareño.

Les torres d'Hanoi Les torres de Hanoi. Per descarregar el joc, aneu a la web http://www.xtec.cat/~jjareno i seleccioneu Activitats | Operativa | Les torres de Hanoi | Descarregar
Encara que aquesta activitat es coneix amb el nom de Torre d'Hanoi o Torres d'Hanoi, sembla que originàriament es coneixia com el Problema de les Torres de Brahma, degut a aquesta llegenda.
Al costat del riu Ganges, el riu sagrat de l’Índia, s’aixeca la ciutat de Benarés. Hi ha una llegenda que explica que al Gran Temple, sota la cúpula que assenyala el centre del món, Déu va posar-hi una safata d’argent amb tres pals diamantins. Durant la creació Déu va posar 64 discs d’or de diàmetres diferents i apilats de més gran a més petit. Aquesta és la torre de Brahma. Dia i nit els monjos del Temple van passant discs d’un pal a un altre d’acord amb les estrictes regles de Brahma:
  • Només es pot moure un disc cada vegada.
  • Mai un disc pot ser posat a sobre d'un de diàmetre més petit.
  • Quan els 64 discs hagin estat transferits a un altre dels pals la Torre, el Temple i els brahmans es convertiran en pols i, amb un gran estrèpit, el món desapareixerà.
Queda molt per a la fi del món?
Joc tret de la web Calaix+ie d'en Joan Jareño.



garat.jpg
Treupeça Un joc ben distret per pensar una bona estona. A més nivell, més hauràs de pensar. Has de treure la peça vermella amb el mínim de moviments possibles… Tret de jocs web en català.



cattang.jpg
Encaixa Un joc força distret. Has de reconstruir un quadrat amb un munt de peces. Bé, el nombre de peces el pots triar, a més peces més difícil. Tret de jocs web en català.



fullboard.jpg
Fullboard Un bon joc per pensar. Fullboard, així és com es diu aquest joc. Hauràs de passar per tots els quadres del joc per poder anar al següent nivell. Tret de jocs web en català.



3ratlla.jpg
El tres en ratlla Altrament dit Tic, tac, toe. Amb uns excel·lents gràfics, acurats i divertits. El joc no cal explicar-lo, doncs la mecànica és força senzilla. Tret de jocs web en català.



Per trobar més jocs:
Com organitzar els recursos digitals en els centres educatius (II) 

Recursos digitals per àrees (INF-PRI)

Més enllaços
Aquí teniu un recull molt interessant d’eines web2.0 per  l’educació
 

  • Temps d'intercanvi:   Idees per treballar a l'aula
    L’objectiu d’aquesta pràctica és donar unes quantes idees sobre activitats per realitzar a l'aula d'informàtica….
    10clics.jpg Amb 10 clics
    Diverses propostes pensades per a treballar en una sessió de treball a l'aula o al racó d'informàtica de forma multidisciplinar.



    zoo.jpg El zoo virtual
    Cada escola pot tenir el seu zoològic particular. Animals fantàstics, animals en perill d'extinció, els animals preferits dels alumnes, etc.




    L'agència de viatges
    En l'actual cultura de l'oci, cada cop es destina més temps a la preparació de viatges de cap de setmana o bé de vacances. Per tant, seria bo que a l'escola s'incorporés a l'hora de treballar les àrees de llengües, matemàtiques, plàstica, educació física i, evidentment, a les de coneixement del medi.
    El que es pretén és que els alumnes preparin un viatge de fi de curs, d'una duració aproximada d'una setmana. S'haurà de realitzar un pòster o mural publicitari com a reclam del producte que es vol “vendre” a l'Agència de viatges.
    Aquest mural o pòster haurà de detallar el recorregut del viatge, fotos, explicacions, llocs més importants a visitar, com museus, esglésies, monuments…, etc.

    Redactors de notícies
    En l'actual societat tenim multitud de diaris, on la mateixa notícia es tractada de diferents maneres. Es tracta de cercar la mateixa notícia a diferents diaris, capturar i enganxar-la a un full del procesador de textos, fer-ne una lectura i redactar finalment la notícia tal com els alumnes creuen.



    Fem la portada del diari Avui
    Es tractaria de construir un full que serà la portada del vostre diari. S'hauran de capturar fotografies i textos de diferents diaris i fer la vostra composició. Podeu treballar amb programes de tractament de textos, l'Open Office, fent servir l'opció columnes.



    El bàsquet als Estats Units
    La NBA està organitzada en quatre grups anomenats divisions A cada divisió hi ha 7 equips. Amb els alumnes de la classe, fareu quatre grups. Cada grup s’encarregarà de buscar les dades d’una divisió. Haurà de buscar els noms dels equips, trobar l’escut de cada equip i també la fotografia d’un dels seus millors jugadors. Agrupareu totes les fitxes i fareu un gran mural.



    La lliga de futbol
    Es tracta de fer un full informatiu amb les adreces web dels clubs de futbol de la lliga espanyola a primera divisió. S'utilitzaran cercadors web, Google, Yahoo, Altavista, etc., per localitzar les adreces oficials dels clubs, visitar les webs i capturar-ne l'escut de l'entitat.



    Anem de compres per la xarxa
    Cada vegada més s'utilitza la gran xarxa per comprar còmodament des de casa. Es poden comprar llibres o reservar-ne a les biblioteques; comprar les entrades del cinema, teatre o concerts; també podem adquirir el menjar, els mobles o la televisió. “Anem de compres per la xarxa” vol ésser un treball per conèixer la possibilitat de comprar, d’omplir el carret de la compra, etc.

HOLA COMPANYS/ES AQUEST ESPAI HO TINDREM DESTINAT A RECOMANAR PÀGINES, ENLLAÇOS, EINES... PER TREBALLAR  L'ASPECTE DIGITAL A LES AULES AIXÍ COM PROPORCIONAR RECURSOS QUE FACILITIN LA NOSTRA FEINA I EL TREBALL SIGUI MÉS MOTIVADOR PELS NOSTRES ALUMNES.